Соларната енергия е гореща тема, която се обсъжда на практика от

...
Соларната енергия е гореща тема, която се обсъжда на практика от
Коментари Харесай

Тази технология е бъдещето на света!

Соларната енергия е гореща тематика, която се разисква на процедура от всички - от Илон Мъск до хората на улицата. Когато става дума за улавянето й, нормално се сещаме за полета от слънчеви панели или за плътни соларни тухли по покривите си. Но има и различен метод това да се случи. И той е извънредно удобен и не изключително известен, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert. 
В продължение на години учените са опитваха да открият метод за производството на изцяло транспарантна слънчева клетка, която дейно да прилича елементарното стъкло. Огромният плюс на такава технология би бил, с изключение на очевидната й енергийна функционалност, да послужи и за изработката на прозорци. Те ще ни разрешават да виждаме обикновено на открито и ще пропущат слънчевите лъчи в стаите ни, до момента в който по едно и също време създават електричество, което ще зарежда дома.

“Анализирахме капацитета на такива слънчеви панели и доказахме, че посредством улавянето единствено на невидимата светлина, те могат да генерират съпоставими количества сила с обичайните слънчеви панели”, изяснява Ричард Лунт от университета в Мичиган.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР